Att ta sig till Nice

Att åka till Nice kan vara riktigt härlig upplevelse. Den franska kulturen kombinerat med den omedelbara närheten till Medelhavet är en svårslagen kombination. Här kan man vandra från trånga gränder i Gamla stan ner till Medelhavet på bara några minuter. Kommunikationerna hit är ganska många, och det finns flera sätt att ta sig till staden på.

Att flyga hit

Nice är ett ganska populärt resmål och det finns därför många flyglinjer som går direkt dit. Från flygplatsen kan det vara skönt att hyra en bil på en gång. För att vara på den säkra sidan kan det vara skönt att kolla in utbudet på hyrbilar innan man kommer dit. Därför kan det vara bra att exempelvis skriva in Biluthyrning Nice i Google.

Tåg

Att åka hit med tåg är kanske inte det snabbaste sättet, men det är definitivt en härlig upplevelse. Om du väljer att åka ner via räls är det en bra idé att köpa ett så kallat interrailkort från SJ. Ett interrailkort gäller i nästan hela Europa och ger dessutom rabatter på många färjor om man skulle vilja ta en båtutflykt någon gång under resan.

Börjar man i Sverige får man se många storslagna vyer längs vägen. Ett tips är att ta en liten omväg och åka genom Schweiz och Alperna. Naturen här är närmast sagolik, och tågresan genom bergen är något man sent glömmer. Väl framme i Nice kan det vara skönt att hyra en bil, även om man klarar sig ganska bra utan det inne i staden. Vill man dock göra olika typer av utflykter kan det vara skönt att ändå ha en bil till förfogande.

Att åka bil hit

Precis som när man åker tåg ner hit, bjuder en bilresa också på väldigt många upplevelser. Även med bilen kan det vara en god idé att åka genom Schweiz och Alperna. Tänk på att inte åka för högt upp i bergen om du inte har vinterdäck eller andra hjälpmedel för halt väglag.

När man färdas genom Europa kan det ibland hända att motorvägarna är avgiftsbelagda med ganska höga priser. Om du tar vägen genom Schweiz och sedan genom Italien mot Frankrike och Nice, var beredd på att alla motorvägar i Italien kräver en avgift. Avgiften kan anses vara ganska stor och bör därför räknas med i budgeten om man väljer det här resesättet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image