Barfotaskor för att slippa knäproblem

Nåt som jag blev intresserad av för en tid sedan är något som kallas för barfotaskor. (Barfotaskor är ju annars ett lite roligt begrepp eftersom det säger emot sig själv – jag menar hur kan du ha skor men samtidigt vara barfota?) Men jag har lärt mig att barfotaskor är en typ av skor som ska ge känslan av att vara barfota. Dessa skor är därför så tunna och minimalistiska som möjligt, men har ändå någon form av skydd för stenar och andra ojämnheter i underlaget.

Har också läst att dessa barfotaskor är bra för löpning, och speciellt för de som har muskel- eller ledproblem. Det är nämligen så att du med barfotaskor måste springa på ett annorlunda sätt, vilket belastar lederna mindre, och därför passar de för att förebygga problem som löpare kan få.

Jag har ännu inte testat desa mirakelskor, men det låter ju nästan för bra för att vara sant. Har en längre tid haft lite problem med mitt vänstra knä, och har försökt det mesta för att få det att försvinna, men utan resultat. När jag då fick höra talas om dessa nya löpskor som ska bota alla problem så självklart dök tanken upp att det bara måste testas. Jag menar – det värsta som kan hända är att det finns ett par extra skor i garderoben.

Jag kikade in lite på en sajt som säljer barfotaskor, www.barfotaskor.net, och funderade lite mellan två alternativ. Antingen blir det Nike Free, eller också blir det ett par New Balance. Nike Free sägs ju ska vara mjuka och flexibla, men sulan ser ändå rätt så bastant ut, tycker jag. Nike Free gillar jag också mera till utseendet än New Balance, och kan tänka mig att använda dem till vardags också. Jag tror ändå att oberoende av vilken modell jag väljer så kommer det att vara bättre än mina urgamla löparskor som är både nerslitna och fula.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image