Då har man testat Netflix

I går kväll med några minuter över, eller bara för lat för att göra någonting vettigt, hur som helst tog jag och anmälde mig på en gratis test månad på Netflix.

För er som inte har koll på vad det handlar om, det är alltså streamade filmer och tv serier över nätet, ingen tv tablå man slaviskt måste följa här inte, kolla på programmen när du själv vill och kan.

Det har märkts lite grann på tv-reklamen den sista tiden att det börjar krigas om kunderna när de svenska stream och play kanalerna har lagt ut sina reklampengar för att försöka binda upp kunder innan de amerikanska jättarna med Netflix nu först och snart även HBO kastar in sina stora resurser i leken.

Så hur var då Netflix?

En sak märktes snabbt, det syns att det inte är ett helt svenskbaserat förteg bakom, ingen information på hemsidan om vilka serier och filmer som finns tillgängliga att se på och när man ska anmäla sig för gratis månaden så märker man vid steg 2 att de vill ha dina kreditkortsuppgifter för att genomföra anmälan.

Jag är inte alls förvånad, vanlig prenumeration med gratis erbjudande från början, säger du upp det i tid kostar det inget (ingen uppsägningstid hos Netflix), men att inte en antydan om detta före ”man ska skriva på” gör säkerligen att de tappar potentiella svenska kunder som inte alls är van att lämna ut kreditkortsnummer utan rejäl information och intyg av alla grannar att det är ok, jag gissar att det kommer att snyggas till en aning med tiden.

Som ni märkt så hade jag inte några betänkligheter med anmälan, är jag inte nöjd så kommer jag garanterat att säga upp prenumerationen i tid.

Så hur var utbudet då?

Njaaa, inte blev jag så imponerad, först så tyckte jag det fattades någon sida eller sidor där man kan se HELA utbudet, det var aningen onödigt krångligt. Själva utbudet var jättebra … om det varit år 2010 nu … flera av de serier jag följer i vanliga fall har jag redan set 1-2-3 säsonger mer än vad Netflix hade i lager och jag såg inga nyare filmer alls, nu fastnade jag på en gammal krigsdokumentär så jag har inte kollat genom hela utbudet, än så länge är betyget dock, jaa, 2 av 5 kanske.

Och ett j**** tjat att jag skulle dela med mig på Facebook fast jag klickat bort den uppmaningen första gången rutan dök upp, någonting i stil med ”Visa aldrig denna ruta” men det funkade inte, det var faktiskt det mest irriterande av allt, den där ruta var i vägen flera gånger senare och det gick inte att göra någonting åt.

Nu låter det som jag helt avfärdat Netflix, nejdå, inte än, jag ska kolla genom serierna och filmerna lite mer, om några veckor har jag säkert bestämt mig men för tillfället är jag i ”testing mode”, återkommer med slutgiltigt dom 😉

Här är länken om du själv vill prova på en testmånad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image