Enkla knep för att hänga tavlor

Det är många som tycker det är svårt att hänga tavlor. På sin höjd placeras tavlorna en och en på de olika väggarna man har att tillgå, sen är det med lite avundsjuk blick man ser på väninnans kollage av konst längs med en hel vägg.

Hänga tavlor

Här följer knepen man ska ta till för att hänga tavlorna lika bra som proffsen.

Placera tavlorna på golvet.

Om tavlorna ska hänga i en grupp en det en jättesmidig lösning att försökt lägga ut dem på golvet. Då kan man överblicka lättare vilka tavlor som blir vackra tillsammans och vilka som kanske förtar varandra. Det är också ett bra sätt att ha koll på hur stora tavlorna är och att de faktiskt får plats där som man kanske i tanken tänkt ut att de ska hänga i framtiden.

Häng tavlorna under varandra.

Att ha två eller tre tavlor placerade under varandra är snyggt. Är de i snarlika storlekar så undvik gärna att ta den största underst, det gör att man får en känsla av en pyramid som byggs upp från golvet. Testa hellre att ha den största tavlan överst eller näst överst.

Tätt tillsammans.

Vill man inte planera med tavlorna på golvet kan man förstås börja placera dem tätt intill varandra på väggen istället. Har man en stor vägg där man kan breda ut konsten åt olika håll så får man lite alternativ om hur man kan sätta dem.

Det blir som ett vackert bildspel som påminner om de bildspel som ibland skapas på sociala medier, så som Flickr. Tänk på att man bör ha samma mellanrum mellan de olika tavlorna, men vill man inte stå med en linjal kan man hänga dem jättenära varandra. Det funkar särskilt bra om bilderna har likadana ramar eller om det är canvasdukar utan någon ram alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image