Ha koll på Städgarantin vid flyttstädning

Idag är utbudet av städföretag i Stockholm mycket stort. En del väljer att satsa på en enda slags städning (ex Stockholmsflyttstädning.se) medan andra väljer att ha ett så brett utbud som möjligt. Detta för att ”fånga upp” kunder inom flera olika områden.

Oavsett vilket företag man väljer så ska man vara mycket noga att kontrollera vad som gäller gällande städgaranti (Läs vidare om Städgaranti). Så vad innebär detta och vad bör man tänka på?

Städgaranti innebär att städföretaget lovar att du som kund kommer bli nöjd. I det fall som man inte är nöjd har man möjligheten att klaga inom en viss tidsperiod och i dessa fall kommer städföretaget ut till kunden och städar till kunden blir nöjd. En nöjd-kund-garanti helt enkelt. Men däremot skiljer de sig rejält åt.

Den första punkten man kan kolla på är hur lång tid man har på sig att klaga. Detta är inte minst viktigt vid flyttstädning då de som flyttar långt kanske inte har möjlighet att komma tillbaka till hemmet och inspektera förrän efter någon dag. Man har packat allt och åker ett tiotal mil till nya orten, sover över och åker tillbaka en sista sväng för att ordna det sista. Men då krävs det också att man har mer än 24 timmar på sig att påpeka felaktig städning. En städgaranti bör därmed vara minst på 3 dygn – det är mest rättvist och praktiskt.

För det andra bör man undersöka vad som gäller kring denna garanti. Vad händer exempelvis om man kontaktar städföretaget och de kommer ut och åtgärdar felet och man sedan kommer hem och anser att de inte har arbetat fullgott? Kommer man då kunna ringa dem igen och be dem komma ut ännu en gång för att utnyttja städgarantin igen? Eller är det bara en garanti per gång?

För det tredje kan man även kolla om garantin går att välja bort. Det är inte någon rekommendation men i vissa fall gör man allt för att pressa priset och då kan detta vara en väg att gå. Hos vissa flyttstädföretag går detta medan det hos andra inte är möjligt.

Med andra ord – som vanligt läs den lilla texten som kallas avtalstext. Det tjänar man på i längden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image