Hur jag tog mitt körkort

ÄNTLIGEN! Det är det enda uttrycket som jag kommer på för att bäst beskriva känslan som jag fått nu när jag äntligen tagit körkort! Det är som om en sten rullats bort från min kropp, jag känner mig fri och lycklig – jag kan köra bil hur mycket jag vill och när jag vill, jag slipper slösa dyra pengar på övningskörningar och uppkörningar och kan istället spendera dem på bensin, jag behöver inte längre tänka på när bussen går, jag är en fri människa.

Men vägen dit var lång och svår. Först hade jag stora problem med körkortsteorin. Jag kunde inte få den att sitta, jag kämpade med böckerna men utan resultat. Det gick så pass långt att jag till och med tog några teorilektioner på körskola, men även det hjälpte mig inte tillräckligt mycket. Som tur var tipsade en kompis mig om något som heter körkortsfrågor – vilket blev min räddning.

Med hjälp av körkortsfrågor kunde jag alltså plugga all körkortsteori online, i form av olika test med frågor. Sedan när jag gjort testen så fick jag direkt se hur många rätt jag hade och exakt vilka frågor jag svarat fel på, och vad som var rätt svar och varför. På så sätt lärde jag mig snabbt och effektivt – och till slut fick jag 57 rätt på mitt teoriprov (för er som inte vet är godkäntgränsen 52).

Inför uppkörningen var jag inte speciellt nervös, främst eftersom jag tidigare kört väldigt mycket – jag har en äldre halvbror som bor i samma område som jag, och våra jobb är ganska nära varandra, så under ett par månaders tid var jag hans privatchaufför till och från jobbet. Och jag klarade mig helt utan problem, hade ett par småfel men kortet var i handen – precis som jag trodde. Så gick det alltså till när jag tog mitt körkort!

Var skönt men ibland nervöst med privatchaufför / Admin 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image