Hyr en bil till skidsemestern

Varje år väljer tusentals svenskar att åka på skidsemester till fjällen. Under de kalla vintermånaderna finns det tyvärr ingen snögaranti i hela landet och särskilt i de södra delarna av landet kan snön vara blott en dröm. I fjällandskapet kan man njuta av skidåkning och den friska kalla luften. Har man ingen egen tillförlitlig bil för vinterväglaget kan det dock vara svårt att ta sig till fjället. Visst kan man åka tåg och buss men det är varken billigt eller bekvämt att släpa på skidor och packning för resan. Tågtrafiken är inte helt pålitlig under vintern och det tar tid att åka den långa vägen.

En semesterresa bör vara bekväm och njutningsfull vilket knappast blir fallet om man trängs på ett tåg som är försenat på grund av vinterkylan. Det finns ett annat alternativ som många förbiser och det är att hyra en bil. En del tänker inte på alternativet medan andra tror att det är för dyrt för att vara värt det. Det är dock inte dyrt, snarare är det enkelt att hyra bil billigt. För ett antal år sedan var det fortfarande krångligt att jämföra priser mellan olika hyrbilsfirmor och lika svårt att veta vilka firmor det fanns att hyra en bil från.

Idag är situationen en annan med onlinetjänster via vilka det är enkelt att jämföra priser från en mängd firmor för bästa möjliga pris, Budget eller Avis är bara några knapptryck bort. Det faktum att det är billigt och enkelt att hyra bil är endast en anledning till att välja hyrbil till semestern. Fördelarna är många men komfort och frihet är kanske de största.

Hyr en bil till skidsemestern
Hyr en bil till skidsemestern

Väljer man den storlek på bilen som resan kräver så blir resan betydligt mer komfortabel än resa med tåg eller buss. Man packar helt enkelt allt som behövs till semestern utan kompromisser i bagaget. Kläder, skidutrustning, mat och dryck etc. får enkelt plats i en bil medan bara tanken på att bära allt man behöver till och från tåget får en att vilja lämna hälften hemma.

En bil innebär som sagt även stor frihet både under resan till och från fjällen såväl som när man är på fjällorten. Under resan kan man fritt välja vägar och när en kaffepaus är att föredra efter vägen. Man åker när man själv vill utan stress i den takt som önskas. Väl framme vid stugan har man fri tillgång till transport utan behov av taxi eller andra färdmedel till skidbacken. Många skidorter har mängder av backar som dock är en bit ifrån varandra men med en bil är det inget problem.

Innan man bestämmer sig för att åka till fjällen i vinter vore det dumt att inte åtminstone kolla upp alternativet att hyra en bil. Ekonomiskt, komfortabelt och med friheten som en bil ger är det många gånger det bästa alternativet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image