Jämföra lån via låneförmedlare?

Har du tänkt teckna ett privatlån? Se då till att du jämför lån på ett smart sätt.  Med andra ord – använd låneförmedlare.

En låneförmedlare är ett företag som helt gratis tar in låneofferter från ett 20-tal olika banker och presenterar dessa sedan för den person som vill ta lånet. Därmed kan snabbt ett stort antal banker ställas mot varandra i jakten på det bästa lånet.

Varför använda låneförmedlare?

  • Snabb jämförelse

Att jämföra 20 banker på egen hand tar riktigt lång tid. En ny låneansökan behöver skickas in till varje bank och dessutom måste man själv söka upp kontaktuppgifter till de olika bankerna. När en låneansökan skickas in via en låneförmedlare genomförs enbart en enda ansökan. Det är sedan låneförmedlarföretaget som har kontakt med bankerna och därmed sköter hela den biten. En ansökan tar därmed inte mer än 2 minuter.

  • En enda kreditupplysning

Varje gång som ett privatlån ska tecknas tar bankerna en kreditupplysning. Detta för att säkerställa sig om att personen har de ekonomiska möjligheterna som krävs för att lånet ska kunna bli återbetalt. Om jämförelsen sker själv kommer 20 banker ta varsin kreditupplysning. Därmed skapas noteringar om 20 upplysningar vilket i sig påverkar chansen att få lån något negativt. En del banker ser nämligen även på antalet upplysningar när de ska avgöra om lånet ska bli beviljat eller inte.

  • Gratis jämförelse – Samma ränta

Att göra en låneansökan via en låneförmedlare är helt gratis. Dessutom erbjuds alltid exakt samma räntesats som om personen hade gått till vardera bank och genomfört en låneansökan. Därmed finns inget negativt med att gå denna väg för att hitta bäst ränta.

Hur får då dessa företag pengar? Det är bankerna som betalar för att vara med i jämförelsen. Därmed är de bankerna som står för hela kostnaden något som bara gynnar låntagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image