Lär dig ett nytt språk

Hittade en riktigt bra hemsida för ett tag sedan, eftersom jag gärna skulle lära mig lite Spanska, är ju en klar fördel att kunna mer än bara ”Hola” eller ”Que”, det senare lärde man sig självklart med hjälp av Manuel från Barcelona 🙂

Ni som sett Pang i bygget, eller Fawlty Towers som var det engelska originalnamnet, med John Cleese vet precis vad jag menar, ni som inte sett serien, jamen gör det!

Ok, nu blev det ett sidospår, tillbaka till den trevliga hemsidan, Babbel är utbildningssida där man på ett mycket enkelt och lättfattligt vis kan lära sig språk, både stavning och uttal, samtidigt som det även krävs lite tankeförmåga själv. En bild säger, tja kanske inte tusen ord denna gång men det blir mer lättförklarat.

Första bilden som dyker upp på Spanska kursen är denna, då är det bara att välja hur man nu tror ”Hej” stavas, klickar man fel blir den rutan röd och är klicket rätt så får man höra ett korrekt Spanskt uttal.

Spanska kurs på nätet

Otroligt lätt, smidigt och lärorikt 🙂

Det enda som känns svårt på några fraser är det snabba uttal Spanskan har, själv ville jag uttala orden betydligt långsammare, en del av dem i alla fall, osäkerhetsfaktorn inverkar säkert i hög grad.

Den första delen med ett antal uppgifter går att göra direkt på hemsidan, vill man genomföra en riktig grundkurs så måste man registrera sig, helt gratis, får att lösa upp ytterligare kurser så blir det en månadsprenumeration, dock till förvånansvärt bra priser, 6 månader gick på bara dryga 300 kronor !!

Om nu inte Spanskan skulle passa så finns det totalt 10 språk, bland annat Engelska, Tyska, Franska Polska med flera, rekommenderar starkt att du testar Babbel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image