Lily Collins är ofta ett virus

Skådespelerskan Lily Collins är mycket populär. Inte bara för att hon är erkänt duktig på vita duken utan också för att många tycker att hon är ovanligt snygg. Men det finns även en grupp människor som tycker om henne av en helt annan orsak. Lily Collins är nämligen ett av de namn som virusskapare har använts sig hårt av för att nå ut med sina virus.

Om man gör ett bildsök på skådespelerskan visar det sig snart att upp emot 15% av alla bilder som presenteras i söksvaret är kopplade till sidor som kan ge virus. Hon kommer därmed mycket högt upp på den svarta listan med namnet ”mest farliga kändisar att göra bildsök på”.

Det är virusföretaget McAfee som en gång per år gör denna undersökning och presenterar resultatet offentligt. Inte oväntat är det några av de mest populära skådespelerskorna under året som ligger högt. Förra året var det tex. Emma Watson som bland annat är känd genom filmerna om Harry Potter. Däremot har hon fallit utanför ”topp tio” i år.

Som vanligt är det kvinnor som dominerar bildsökningarna. I år är det enbart Jon Hamm (Mad Men) som är man och han hamnar på en åttondeplats.

McAfee presenterar enbart denna lista och drar inte officiellt några slutsatser. Det låter de läsarna göra själva och man kan dra lite olika slutsatser beroende på hur man ser på dessa fakta.

Att män söker mer på bilder än kvinnor verkar vara uppenbart. Vore det så att sökningar på kända män skulle dominera så skulle dessa blivit mer utsatta av virusattacker. Detta är den mest logiska förklaringen. Men det behöver inte vara så. Det kan lika gärna vara så att kvinnor är mer försiktiga när de klickar in sig på olika sidor. De kanske kollar vilken webadress bilden pekar mot innan de går vidare och därmed ser de varningssignalerna att bilden pekar mot en suspekt sida.

Till största sannolikhet är det en kombination av dessa två. Männen söker mer efter snygga tjejer och är inte så noga med vilka konsekvenser det får. Känns detta beteende igen från andra delar av samhället??

Den andra slutsatsen man kan dra är att det inte är lika tydligt var bilderna pekar som om man gjort textsökningar. Vid en textsökning presenteras landningssidan tydligt med domännamn men med bildsökningar är det bilden som är i fokus och drar till sig sökarens uppmärksamhet.

Även en annan gammal klyscha får alltså vatten på sin kvarn. Utseendet spelar ingen roll – så länge man är snygg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image