Psykoterapi vid livskriser

När man upplever en livskris har man ofta svårt att ta sig ur den utan professionell hjälp och då är psykoterapi en mycket bra lösning. Till skillnad från psykiatrin satsar psykoterapin på att lösa dina problem genom samtal och olika terapeutiska övningar, vilket gör att du slipper förgifta din kropp i onödan med t.ex. antidepressiv medicin (som ju har en rad otrevliga biverkningar) eller lugnande medel (som är väldigt beroendeframkallande).

Och att inte göra något alls leder ofta till att livskrisen förlängs, att man kanske inte klarar av sitt jobb eller sina sociala åtaganden och att man på så sätt drabbas negativt. Man kanske hamnar i ett långsiktigt depressivt tillstånd, vilket i slutändan kan försämras ganska kraftigt och leda till att man blir ganska så illa däran.

Därför är det starkt rekommenderat att uppsöka psykoterapeut om du drabbas av tyngre livskriser och motgångar, som du känner att du har svårt att klara av själv. En professionell och utbildad terapeut kan göra att du snabbare kommer över krisen, samt mår mycket mindre dåligt under tiden. Samtidigt lär du känna dig själv och ditt inre på ett mycket djupare sätt, vilket också ger en rad fördelar på längre sikt.

Vill du veta mer om psykoterapi vid livskriser? Besök då www.stockholmterapi.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image