Sidan indexerad av Google

Så då var den är sidan indexerad av Google, dvs Google har uppmärksammad att den finns och ligger nu i deras register av hemsidor som de besöker med ojämna mellanrum.

Hur kan du då veta om Google har indexerad din blogg eller hemsida?

Det faktiskt ganska enkelt, ok det mesta som man redan kan verkar enkelt, men här är det inga konstiga invecklade saker du behöver att göra, du söker helt enkelt din sida på Google med ett litet tillägg, så här:

site:liteavvarje.se

Då kommer alla sidor som finns på bloggen liteavvarje.se att listas, vill du kolla din egen sida så byter du självklart ut denna bloggs adress och dit din egen adress (URL), du behöver inte ta med ”http://” i sökningen.

Behöver man inte ta med www?

Numera behöver du inte skriva ”www” längre, förkortningen betyder för övrigt ”world wide webb”, din webbläsare eller den sökmotor du använder hittar ändå rätt adress så det spelar oftast ingen roll.

Det har dock en viss betydelse inom det som kallas sökmotoroptimering och hur sidor rankas i sökmotorerna (som Google) men den mer tekniska förklaringen ska vi inte gå in på här, då får du leta dig till sidor som jobbar inom det specifika området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image