Yrvakna journalister?

Det är inte direkt ovanlig att journalister missar i sina skriverier, tycker det händer mycket oftare numera är tidigare, ok, nu kanske man läser fler dagstidningar eftersom de finns på nätet men nog verkar det som korrekturläsaravdelningen dragits ned på många ställen.

Så vad hittade jag för intressanta tabbar i veckan då?

Prinsessan Madeleine har gått och förlovat sig och självklart skapar det, som vanligt när det handlar om den svenska kungafamiljen, ett stort intresse i Tyskland. Bildsättaren på tyska Bild ”klippte och klistrade” nog tidningens bild om händelsen före morgonkaffet hade börjat att verka.

Det är inte alls Prinsessan Madeleine på bilden utan hennes bror Carl-Philips fästmö Sofia Hellqvist som agerat stand-in 🙂

 Fel sessa i photoshopFoto: Bilde.de

Tog några timmar innan misstaget upptäcktes och rätt fästmö fick komma på plats.

 

Minderårig kvinna ….. what!?

Inte ville Expressen vara sämre utan de kände sig tvungna att strula lite med namnsättningen på en artikel, hur fasen kan en kvinna vara minderårig?

Version1-Minderarig-kvinnaNågra timmar senare så hade även denna journalist vaknat till och det såg ut så här:

Version2-Minderarig-flicka

Värt att notera att det inte alls står någonting i reportaget om när detta skulle ha hänt, dvs hur gammal kvinnan/flickan är på bilden, det känns som hon faktiskt skulle kunna vara lite äldre än 16 år ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

CAPTCHA ImageChange Image